Werkwijze

 

Voordat de opnamen gemaakt worden, wordt er alle tijd genomen om al uw wensen door te spreken. Een goede voorbereiding in alle rust is immers mede bepalend voor een perfect eindresultaat. Of het nu gaat om een cd-opname voor uw eigen gebruik, een demo-cd of een cd-master voor de productie van meerdere cdís, uw wensen staan voorop.

 

In overleg met u wordt een locatie voor het maken van de opnamen bepaald. Dit kan bijvoorbeeld zijn het gebouw waar uw repetities plaatsvinden. Ook kunnen de opnamen bij u thuis plaatsvinden, mits daar een geschikte ruimte aanwezig is. Maar ook kunnen we samen een mooie locatie uitkiezen, welke qua sfeer en akoestiek perfect aansluit bij het doel van de opnamen.

 

De opnamen (maximaal 24 sporen) kunnen worden opgenomen in real-time (alle partijen worden hierbij in ťťn keer opgenomen) ofdoor middel van overdubs (de verschillende partijen worden dan na elkaar opgenomen). Als alle opnamen zijn gemaakt, worden deze in onze studio eventueel verder bewerkt. De meersporenopnamen worden samengevoegd tot de stereo-mix. U bepaalt daarna welke nummers er uiteindelijk op de cd komen. Op basis van deze keuze worden de opnamen vervolgens gemasterd. Hierdoor worden ze geperfectioneerd voor verdere cd-productie. Kleinere oplagen worden door ons in eigen huis verzorgd via het kopiŽren door middel van het branden van cdís. Betreft het een grotere oplage, dan besteden wij dit deel van het proces uit aan een cd-perserij.

 

Het verzorgen van het boekje bij de cd kan ook door ons verzorgd worden. Van ontwerp tot productie. Maar het is ook mogelijk dat u een eigen ontwerp voor productie aanbiedt.

Als dit alles klaar is, kunt u verzekerd zijn van een perfect product, zowel qua geluidskwaliteit als qua lay-out.